PUÇOL VCF I PROU

PEPE CLARAMUNT

Decàleg de L'àficionat Amargat

   Hi han aficionats valencianistes que al meu entendre no saben disfrutar del VCF, tal vega estic influenciat pels meus primers anys com a valencianista (dècades dels 80 i 90) o tal vega siga un mecanisme de defensa imposat per la meua militància a este gran club que fa que la meua il·lusió i passió seguisquen intactes al pas dels anys. El cas és que és una llàstima vore com alguns s'encaboten en menysprear els merits d'este equip sobretot ara que el club esta immers en una situació mes que critica.
   Ahí va en clau d'humor el decàleg de l'aficionat amargat.

L'aficionat amargat mai disfruta de les victòries del VCF.


2º Per a l'aficionat amargat, si el VCF guanya és perquè el rival és molt fluix, pero si perd és perquè el VCF és molt roín.

3º Per a l'aficionat amargat, el VCF ha de ser tercer ab la gorra pel que mai valoren ser tercer i classificar-te de manera directa per a la Champions.

4º Per a l'aficionat amargat, el VCF té el tercer pressupost més alt, pel que ser tercer no té cap merit. (Dóna igual que el VCF haja de pagar mes de 15 milions d'euros anuals en interessos, i per lo tant, el pressupost s'iguala ab atres clubs com ATM, ATH, SFC, etc.)

5º Per a l'aficionat amargat, el VCF ha de competir ab Madrid i Barça. (Dóna igual que tinguem la quarta o quinta part del pressupost d'estos equips)

6º Per a l'aficionat amargat, el VCF és tercer perquè la lliga espanyola ha abaixat el nivell. (Dóna igual que el VCF a causa de la seua delicada situació econòmica haja venut als seus millors jugadors i per lo tant tame ha baixat el seu nivell de plantilla).

7º Per a l'aficionat amargat, el VCF de Rafa Benítez si sabia competir ab Madrid i Barça, no com el VCF d'Emery. (Dóna igual que el Madrid i el Barça de l'època de Benítez feien 70 punts en la lliga, ara fan més de 95. Per exemple en la temporada 2001-2002 el VCF guanya la lliga ab 75 punts, mentres que el Madrid i el Barça van fer 68 i 64 respectivament i en la 2003-2004 el VCF va guanyar fent 77, mentres que el Barça 72 i Madrid 70. En els tres anys d'Emery en el VCF, ha guanyat la lliga el Barça ab 87, 99 i 96 punts, el VCF va fer 62, 71 i 71, aixína i tot pareix que el VCF d'Emery no sap competir).

8º Per a l'aficionat amargat dóna igual que el VCF haja venut al seus millors jugadors i els haja substituït per jugadors jóvens que no se sap el rendiment que puguen donar, o per atres que estan ací perquè la seua principal qualitat és que acabaven contracte ab el seu anterior equip.  Per a ells el VCF ha de lluitar per la lliga, guanyar la Champions i la Copa.

9º Per a l'aficionat amargat Unay Emery mata a Manolete i és el principal culpable de la crisis mundial. No importa que Unay acceptara vindre al VCF quan este estava en una situació esportiva lamentable i econòmicament penosa. Dóna igual que Unay s'haja fet càrrec d'una renovació de plantilla que atres no es van atrevir a fer abans (en tres anys i mig li han canviat pràcticament la totalitat de la plantilla) i dóna igual que Unay a pesar de tot haja mantingut al VCF competint dignament.

10º L'aficionat amargat que acudix a Mestalla s'ha aprés els següents càntics:

“Qui siga VETE YA”,  “BURRO, BURRO” i “OLE, OLE si el rival juga millor que el VCF". Per descomptat és un expert en xiulits sobretot si són a jugadors del VCF que encara que es deixen la pell en el camp no tenen qualitat tipo Dealbert. Tamé saben fer l'ola quan el VCF guanya i se saben eixa de “ESTA ÉS L'AFICIÒ D'UN VALÈNCIA CAMPEO”.










About Author Mohamed Abu 'l-Gharaniq

when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries.

Start typing and press Enter to search