PUÇOL VCF I PROU

PEPE CLARAMUNT

Himne Del Centenari I Cançons Del VCF

Himne Del Centenari I Cançons Del VCF
   
Aprofite el post dedicat al Himne Oficial del Centenari per fer un ranking personal de 14 cançons dedicaes al VCF, algunes d'elles compostes en l'ultim any per a conmemorar el Centenari i atres ya tenen uns anyets. Posiblement hem deixe alguna, si haguera algun atra m'ho digueu i la ficaré.
   Com ya he dit la valoració es personal i anime a tot el que vuiga que fer una valoració propia. 
   Tant el Himne del Centenari com el del 75 aniversari les deixe fora del ranking.

1º  Ya tenim açi el Himne Oficial Del Centenari, presentat en l'acte oficial de inaguració del Centenari en el Palau De Les Arts. Un acte molt bonic i emotiu que estigué conduit per Paco Lloret. Es tracta d'un tema del grup valencià Bombai que es diu "Eterno Junto A Ti".
En la meua opinió es tracta d'un tema bonic i que te una bona melodía per enganchar a la grada, pero pense que es prou impersonal, es a dir si no fora per una menció a Algirós es una lletra que es podía adaptar a qualsevol equip. I lo pijor de tot es que no hi ha versió en valencià, per a mi un error imperdonable.




2º  El penultim tema que ha aparegut a escena, es diu, "Es això el que ens fa grans" i es del grup valencià "Tardor". Cuant pensaba que ya després de la canço oficial ya no quedaba ninguna més, apareix este tema per a canviar tot el post. Per a mi pasa a ser la millor. Está en valencià, le lletra es bonica, es emotiva, es genuina, es curteta. Cuant per el meu cap pasaba la idea de fer una lletra era molt pareguda a esta. Per a mi ho te tot per a convertir-se en un himne de grada, es canta facil, es curta i ens identifica a la perfecció. Per lo tant la fique en el lloc 1º.


 

3º  Un d'els ultims temes que han aparegut del VCF, es del grup valencià Hotel Nebraska. Un tema potent musicalment i una bona lletra encara que a mi no m'agrada molt el estribillo, a mes el tema es en castellà per lo que la fique en el lloc 7º.




4º  Cisco Fran del grup La Gran Esperanza Blanca, ens ha oferit este tema "Tornaran" que está en dos versions, castellà i valencià. En la meua opinió la millor lletra de totes, un temás que fa referencia a l'história del club en molt de gust i en una musica molt bona. Per ficar-li alguna pega al fer referencia a noms de jugadors sempre hi haurán opinions de si falta o sobra algú, pero pense que els importants están. La fique en el lloc 3º.




5º  José Manuel Casañ i el seu grup Seguridad Social ens presenta el seu tema "Honor y Gloria". Un tema molt esperat per mi puix soc gran seguidor d'ells i la veritat es que m'ha desebut una miqueta. Es queda a mitant cami de tot, tant musicalment com en la lletra, m'agrada la referencia que fa de pasar l'afició de pares a fills i alguna referencia histórica pero deuria de ser obligatori que la lletra fòra en valencià. Lloc 6º.




6º  El grup valencià El Viaje De Elliot ens presentá "Sentiment". Un tema emotiu i bonico, bona musica i bona lletra pero que cau en el error (es la meua opinió) de pensar que per ficar paraules soltes en valencià es suficient. No hi ha un estribillo clar i es fá un poc repetitiva. Pero es un bon tema. Lloc 5º.




7º Amunt València A La Victoria es un tema compost per Alfonso Aguado de Inhumanos i que interpreta el cantant Emilio Solo. Dos versions, una en castellà i un atra en valenciá que en la meua opinió es la millor en diferencia. Una lletra que transmet perfectament el amor a uns colors i a una terra i a mes en una bona musica i melodía. Soles falta que Mestalla un día diga allá vaig i quedaría espectacular si la cantarem tots. La fique en el lloc 2º.




8º   El raper valencià Nacho Zanon de SHK ens presenta este rap sorprenent. Tinc que dir que no soc un amant d'este estil pero hem pareix un bon tema i una molt bona lletra. El tema del idioma i de que es molt dificil cantarla fa que no li done bona clasificació pero es original i de calitat. Lloc 9º.




9º A ritme de musica mora naix este "Mestalla Trona" un tema guerrer en una lletra de llenguatge popular composta per José Ibáñez, Jesús Tercero i Carmen Murcia.  Está en valencià, es potent i fa referencia a l'afició pero no acaba de enganchar. Lloc 8º.




10º  Ivan Valera ens presentá "Sempre Amb Tu", un tema que contá en la col.laboració del VCF i en el video es poden vore per exemple a Camarasa, Giner o Ricardo Arias, a mes el tema está produit per José Manuel Moles i es nota la calitat. Molt bon tema. Açi han optat per cantar una part en castellà i un atra en valencià, lo que com ya he comentat no m'agrada pero sense dubte es dels millors. Lloc 4º.




11º El raper valencià Big Fish ens presenta el seu rap "Centenario", com ya he comentat es un estil que no m'agrada pero que respete. Una canço mes que ens fa vore la diversitat de l'afició del VCF pero que a mi no hem diu res, Lo de mes que un club no cuadra. Lloc 10º.




12º  Crec que este tema fon compost per Javier Rios, i no se que dir al respecte. Musica popular i festera pero que evidenment va a l'ultim lloc.




13º Tema compost per Juan Ramón cantat de manera espectacular com ell ho fa, pero be, un atre tema popular i tradicional, fet en molt de carinyo pero que es queda en el penultim lloc.




14º  Per ultim i fora de ranking está el himne oficial que fon compost per Pablo Sanchez Torrella la musica i Ramón Gimeno Gil la lletra. Himne que fon per al 75 aniversari. Un himne protocolari que ha complit el objetiu i que quedará sempre per a l'història pero que ha arribat l'hora de cambiar-lo.





About Author Mohamed Abu 'l-Gharaniq

when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries.

Start typing and press Enter to search