PUÇOL VCF I PROU

PEPE CLARAMUNT

La Bandera Fundacional "El Sant Grial Del Valencianisme"

La Bandera Fundacional "El Sant Grial Del Valencianisme"

   Grandísima noticia pel valencianisme, la bandera fundacional ya està restaurada i es podrà disfrutar desde ya, en el Palco Vip de Mestalla junt al llibre d'actes de 1919. Com la va anomenar el historiador Josep Bosch, "El Santo Grial" del valencianisme. Desde açi una vegada mes felicitem a la Fundació pel treball en la recuperació del patrimoni històric del VCF que per desgracia ha segut maltractat i descuidat en el passat. Si a les millores en el Tour Mestalla li sumen l'exposició fotogràfica a l'entorn de l'estadi, que voleu que vos diga "blanc i en botella", caldrà fer una excursioneta, no?
   El VCF a anunciat que es crearà una bandera igual pero nova, per als actes futurs, ya que la original està masa deteriorà i es quedarà en el museu.
El dissabte 15 de desembre es farà una jornada de portes obertes  de 11 a 18 hores.





La restaurada bandera original del Valencia FC de 1924, la nova “joia” del Mestalla Forever Tour

Dissabte que ve, d'11 a 18 hores, se celebrarà una jornada de portes obertes perquè tots els valencianistes puguen vore la bandera original del club de 1924 en la Llotja VIP de Mestalla. I amb l'objecte d'homenatjar-la, el Club va a crear una nova bandera que tinga eixe simbolisme arreplegant el testimoni de representació de l'anterior en els actes solemnes de l'entitat
La primera bandera oficial del Club de 1924 s'ha convertit en una de les “joies” del renovat Mestalla Forever Tour amb motiu del Centenari, després de ser restaurada per la Universitat Politècnica de València, i que a partir d'ara va a ocupar un lloc privilegiat en la Llotja VIP de Mestalla al costat de l'acta fundacional del Llibre d'Actes de 1919.

Esta nova fita emmarcada en la temporada del Centenari tindrà continuïtat dissabte que ve 15 de desembre amb una jornada de portes obertes per a tots els aficionats valencianistes que, de les 11 a les 18 hores, podran acudir a la Llotja VIP de Mestalla a vore la bandera original al costat del Llibre d'Actes de 1919, a més dels trofeus del Club.

Com a homenatge a esta bandera, el Valencia CF va a crear una nova que tinga el simbolisme de l'anterior de cara al futur, reproduint les característiques de l'original i que passarà a presidir els actes solemnes institucionals no solament de l'any del Centenari, sinó que perdure en el temps.

La bandera original, dissenyada cinc anys després de la fundació del Club, es va adoptar com a símbol en els actes oficials i, després d'un procés de huit mesos de restauració, ja forma part del tour. En una cara de la bandera està l'escut de l'equip, en l'altra la Senyera. La restauració ha sigut un procés molt laboriós, com va explicar Sofia Vicente, responsable del Departament de Restauració Tèxtil de la UPV: “Per a nosaltres va ser un repte perquè el seu estat de conservació era per a posar-se a plorar. No és una peça per a passejar-la, sinó que forma part de la història del Club i així ha d'entendre's, cal tindre en compte que és dels anys 20”.

El Valencia CF, al costat del Departament de Patrimoni de la Fundació VCF, tenen entre els seus objectius mantenir, conservar i restaurar el llegat d'un Club quasi centenari, com és el cas de la bandera original de 1924. Pablo Mantilla, Director General de la Fundació, va assenyalar en l'acte que “hem de posar en valor el nostre patrimoni perquè perdure en el temps i este és un exemple”. Al costat de la bandera també s'ha restaurat el masteler, i en el renovat Mestalla Forever Tour hi ha altres peces úniques, com camisetes de futbolistes destacats, una selecció de fotografies amb les quals es veu l'evolució de l'actual estadi de Mestalla, una recreació del vestuari de l'època de Pasieguito… No t'ho pots perdre!

Fernando Giner, president de l'Associació de Futbolistes, es va mostrar molt satisfet per la restauració: “No és una simple bandera, és el símbol del valencianisme de fa 95 anys. Quan va aparèixer en l'Associació estava en molt mal estat, vore-la així ara em produeix una gran felicitat”.

Ja pots disfrutar del renovat Mestalla ForeverTour amb motiu del Centenari!

About Author Mohamed Abu 'l-Gharaniq

when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries.

Start typing and press Enter to search