COMUNICAT ÚLTIMES VESPRADES A MESTALLA
COMUNICAT ÚLTIMES VESPRADES A MESTALLA
COMUNICAT DEL COL·LECTIU ÚLTIMES VESPRADES A MESTALLA:
COL·LOCACIÓ D’UNA PLACA A L’ANTIC CAMP D’ALGIRÓS
El passat 18 de març de 2019, els membres col·lectiu de memòria valencianista Últimes Vesprades a Mestalla commemorarem el centenari de la fundació del València Club de Futbol amb la col·locació d’una placa al carrer José Edmundo Casañ, on s’alçà el camp d’Algirós, al qual el València disputà els seus partits entre 1919 i 1923. Amb esta iniciativa, el col·lectiu pretenia no només senyalar físicament l’espai on s’ubicava l’antic camp d’Algirós, primera llar del València, sinó també retre homenatge als fundadors i primers aficionats del club en una data tan significativa com la del 18 de març. Esta placa tenia caràcter provisional i va ser retirada a l’espera de poder col·locar una de definitiva.
L’acte de la instal·lació de la nova placa tindrà lloc el proper divendres 14 de febrer a les 18:30 hores. Des d’Últimes Vesprades a Mestalla volem fer una crida a tots els i les valencianistes per tal que ens acompanyen en un acte que renova l’homenatge a tots aquells que treballaren per aconseguir la creació del València i el seu creixement i consolidació durant els seus primers anys de vida.
Últimes Vesprades a Mestalla, col·lectiu de memòria valencianista.
Últimes Vesprades a Mestalla treballa des de fa més d’una dècada en favor de la recuperació de la memòria del valencianisme. A través del seu bloc, els membres del col·lectiu han impulsat iniciatives com ara la recuperació de protagonistes oblidats de la història del club, entre ells els presidents Josep Rodríguez Tortajada i Rafael Bau; el retorn a la denominació original de l’entitat (Valencia Football Club) i la senyalització de l’espai on s’ubicava el Bar Torino, entre altres. Totes les seues accions, que han derivat en la publicació de dos llibres i un disc, tenen caràcter benèfic i estan adreçades a millorar les condicions de vida d’Elvira Roda, neta de José Llorca (fundador del València), afectada per la síndrome de la Sensibilitat Química Múltiple.